Echtscheiding

Wie ooit met een echtscheiding te maken heeft gehad, zal het beamen. Er komt veel op je af wanneer je uit elkaar gaat. Een tijd van emoties, waarin je toch met twee benen op de grond moet blijven staan. Er is immers veel te regelen en dat moet goed.

Aerts Leimena advocaten is  gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht en is ervaren in het aanvoelen van de menselijke kant van het probleem. U wordt niet alleen begeleid in het juridische proces, maar wordt ook geholpen om het (toekomst)perspectief helder te krijgen. Wanneer nodig wordt nauw samengewerkt met een psycholoog of coach.

Zijn er kinderen betrokken bij de echtscheiding? Vergeet in alle hectiek niet dat ook zij het moeilijk hebben. Hoe goed u ook probeert hen buiten uw relationele problemen te houden, kinderen voelen de verwijdering en merken dat de sfeer verandert. Soms vragen ze zich af of het misschien hun schuld is dat u en uw partner uit elkaar gaan. De speciale kinderpagina die u op onze site vindt, kan uw kinderen wellicht helpen zich een idee te vormen over hoe hun leven er na de scheiding uit kan zien.

In een tijd dat emoties de overhand dreigen te nemen, is het belangrijk de zakelijke kant rationeel en financieel verantwoord te (laten) behandelen, zeker wanneer er ook een onderneming in het spel is. In dat geval werken wij samen met accountants, fiscalisten en financial planners toe naar een optimale regeling. Het is daarom verstandig u al in een vroeg stadium te oriënteren en een afspraak te maken