Maurena Leimena

MR. MAURENA LEIMENA

Een bevlogen jurist die haar vak serieus neemt en er helemaal voor gaat. Met de juiste dosis inlevingsvermogen. Zo kun je Maurena typeren.

Maurena Leimena is in 1999 privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na haar afstuderen is Maurena eerst een jaar in het bedrijfsleven in Dordrecht werkzaam geweest. In 2000 startte zij haar loopbaan in de advocatuur bij een middelgroot advocatenkantoor in Breda waar zij zich heeft gespecialiseerd in het personen- en familierecht en in het executierecht van onroerende zaken. Zij is lid van vereniging Familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS). In 2009 begon zij in Breda met anderen een eigen nichekantoor in het familierecht. In 2014 heeft Maurena zich eveneens gespecialiseerd in het erfrecht. Met goed gevolg heeft zij de Specialisatieopleiding Erfrecht bij de vFAS afgerond. Vanaf 1 april 2016 is Maurena overgestapt naar het arrondissement Rotterdam en heeft haar praktijk gevestigd in Dordrecht.

Maurena houdt zich bezig met echtscheidingsprocedures. Ook begeleidt zij als scheidingsmediator echtgenoten die de gevolgen van hun scheiding in onderling overleg willen regelen. Daarnaast heeft zij bijzondere interesse voor internationale echtscheidingen, (internationale) afstammings-, gezags- en omgangskwesties, alimentatierekenen en (erfrechtelijke of huwelijkse) vermogensafwikkelingen. Verder wordt Maurena regelmatig door de rechtbank benoemd als bijzondere curator om de belangen van minderjarige kinderen te behartigen o.m. in afstammingszaken.

Op het gebied van erfrecht adviseert en procedeert Maurena over kwesties zoals o.a. legitieme portie, wettelijke verdeling, onterving, uitleg van testamenten, vereffening nalatenschap.

Een open kijk op de wereld is een typering die Maurena Leimena op het lijf geschreven is. Ook typisch voor deze gedreven advocate is de energie en moeite die zij van nature steekt in het opbouwen van een langdurige relatie met haar cliënten.

Maurena heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.