Mediation

De manier die bij u past !
Er zijn verschillende manieren om een huwelijk of samenleving te beëindigen. Het kantoor kan over deze verschillende manieren informeren en u bij deze verschillende manieren van scheiden bij staan:

  • als advocaat die alleen úw belangen behartigt tijdens onderhandelingen of in een procedure
  • als scheidingsmediator, aangesloten bij de vFAS, die u en uw partner informeert en begeleidt in de richting van een regeling en uiteindelijk de scheiding tot stand brengt (mediation);
  • als juridisch adviseur, al dan niet op de achtergrond, of als degene die een second opinon geeft;

Mediation

In mediation (scheidingsbemiddeling) begeleiden wij u als onpartijdige, maar wel betrokken derde door het scheidingsproces. Er wordt ook vaak stil gestaan bij de emotionele kant van de scheiding. Is een scheiding onvermijdelijk en bent u bereid de gevolgen van de scheiding in het bemiddelingstraject te regelen? Verbetering van de communicatie is een belangrijk aspect. Het is belangrijk om te werken aan uw relatie om te buigen van “(ex) partnerschap” naar “collega-ouderschap”.
Onderwerpen als zorgregeling, kinder- en partneralimentatie, verdeling huwelijksgemeenschap of afwikkeling huwelijksvoorwaarden en de zaken betreffende de opgebouwde pensioenaanspraken komen aan de orde.
Wij bewaken als mediators het proces en het evenwicht en geven de benodigde juridische informatie. De uitkomst van de onderhandelingen wordt vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en de afspraken over de kinderen in een ouderschapsplan. Vervolgens worden het convenant en het ouderschapsplan ingediend bij de Rechtbank en zorgen wij ervoor dat de scheiding tot stand komt.