Wij gaan scheiden, wat nu?

Maurena Leimen: “Tijdens een scheiding moeten er veel afspraken gemaakt worden. Dit kan onder begeleiding van een scheidingsmediator. Mediation is niet bedoeld om de relatie te repareren, maar wel om de toekomstige relatie in de nieuwe situatie goed te houden. Dit scheelt energie, tijd en geld.”

 

De mediator is onafhankelijk
Welke afspraken maken wij over de kinderen? Hoe verdelen wij het huis? Hoe zien mijn financiën er na de scheiding uit? Allerlei zaken die kunnen spelen tijdens een scheiding en waar gezamenlijke afspraken over gemaakt moeten worden. Om dit soepel te laten verlopen kunt u er voor kiezen om een scheidingsmediator in te schakelen. Een mediator is onafhankelijk en informeert beide partners over de gevolgen van een scheiding. Wanneer er kinderen in het spel zijn staan de belangen van het kind hierbij centraal.

 

Ruimte voor emotionele aspecten
Het is niet gemakkelijk om tijdens- en na de scheiding, de relatie goed te houden. De mediator kan u hierbij helpen. Mediation is niet bedoeld om de relatie te repareren, maar wel om de toekomstige relatie in de nieuwe situatie goed te starten en goed te houden. Tijdens mediation wordt ruimte geboden om ook emotionele aspecten bespreekbaar te maken en om eventuele emotionele conflicten op te lossen. Daarmee kan een bijdrage worden geleverd aan de verwerking van de scheiding en kan een scheiding beter worden afgewikkeld. Dat scheelt heel wat energie, tijd en geld. De kosten van een mediator kunnen overigens verdeeld worden tussen de partners.

 

Waarom een vFAS-scheidingsmediator?
vFAS-scheidingsmediators hebben minstens vijf jaar ervaring in de advocatuur en zijn gespecialiseerd in scheidingen. Naast de advocatenopleiding heeft een vFAS-scheidingsmediator een extra opleiding van drie jaar gevolgd. Daarmee mogen zij zich specialist op het gebied van het familierecht noemen. Ze beschikken over kennis van zaken en maken u wegwijs op juridisch gebied. Ook op financieel vlak, denk aan alimentatie, kunnen de vFAS-mediators u van dienst zijn of zorgen zij er voor dat u voor het financiële gedeelte bij de juiste adviseur terecht komt.  Daarnaast begeleiden vFAS-mediators u ook op relationeel en emotioneel gebied.

 

Als vFAS-scheidingsmediator begeleid ik u graag bij een scheiding of verbreking van de samenleving om zo zorgvuldig en respectvol mogelijk uit elkaar te gaan.