Gaat u scheiden? Kies de manier die het beste bij u past!

Er komt veel op je af wanneer je onverhoopt toch uit elkaar gaat. Een emotionele tijd waarin er veel geregeld moet worden. Dankzij de specialisatie in familierecht van onze advocaat Maurena Leimena kunnen we u in een adviesgesprek vertellen over wat er allemaal komt kijken bij een scheiding en u informeren over de rechten en plichten die u heeft na de scheiding.


Persoonlijk advies door onze deskundig en ervaren advocaat
Maurena: “Ik besteed aandacht aan de juridische en financiële kant van de scheiding maar ook aan de manier van scheiden; met behulp van mediation of door beiden een eigen advocaat in de arm te nemen. Zo kunt u (eventueel samen met uw ex-partner) kiezen welke manier er het beste bij u/jullie past.”


Schakel ik een advocaat of mediator in bij het regelen van mijn/onze scheiding?
Kiest u voor een advocaat die alleen úw belangen behartigt tijdens uw scheiding of wilt u samen met uw ex-partner om de tafel en met behulp van een mediator samen op zoek gaan oplossingen waarin u zich beiden kunt vinden.

In mediation (scheidingsbemiddeling) begeleiden wij de beide partners stapsgewijs door het scheidingsproces. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Een mediator neemt geen beslissingen, maar helpt de partners om een eigen oplossing te vinden. Naast de juridische en financiële kant van de scheiding is evenveel aandacht voor de emotionele kant van de scheiding.  Juist wanneer er kinderen zijn is het belangrijk dat partners goed uit elkaar gaan.  Wij bewaken als mediators het proces en het evenwicht. Wanneer de partners afspraken hebben gemaakt, worden deze afspraken in een echtscheidingsconvenant vastgelegd. Wanneer het echtscheidingsconvenant door beiden partners is ondertekend, wordt de scheiding door ons verder afgerond. U hoeft dan zelf niet meer naar de rechter.

Mediation past niet bij iedereen. In dat geval kunnen wij als gespecialiseerd familierechtadvocaat de belangen van één van de partners behartigen. Wanneer de partners ieder een eigen advocaat hebben, hoeft dat zeker niet te betekenen dat de scheiding een vechtscheiding wordt. Ook in dit geval zal er altijd geprobeerd worden eerst het gesprek met elkaar aan te gaan. In overleg met de andere advocaat en met de partners kunnen er afspraken worden gemaakt, die vervolgens ook weer in echtscheidingsconvenant worden vastgelegd. De advocaten ronden de scheiding verder af. Ook dan hoeven de partners zelf niet meer naar de rechter. Lukt het uiteindelijk niet om tot afspraken te komen, dan kunnen de advocaten de geschilpunten aan rechter voorleggen. De rechter zal na partijen te hebben gehoord een beslissing nemen.


Gratis 30 minuten adviesgesprek
Aerts Leimena advocaten kan  optreden als scheidingsmediator, advocaat of juridisch adviseur. Plan meteen een gratis 30 minuten adviesgesprek door te bellen met 085 047 35 53 of via de contactpagina.